practice

MS word

1. Which of the following can NOT be used to create parallel style column?
 A) Format Tabs
 B) Table Insert Table
 C) Insert Textbox
 D) Format Columns
2. Which of the following is used to create newspaper style columns?
 A) Format Tabs
 B) Table Insert Table
 C) Insert Textbox
 D) Format Columns
3. Columns dialog box can be opened from
 A) Format menu Columns submenu
 B) Double click on column space in ruler
 C) Press Alt + O + C
 D) All of above
4. You can jump to the next column by
 A) Clicking with your mouse on the next column
 B) Press Alt + Down-arrow
 C) Both of above
 D) None of Above
5. How can you break the current column and start a new column immediately?
 A) Press Ctrl + Shift + Enter
 B) Press Alt + Enter
 C) Press Ctrl + Enter
 D) Press Alt + Shift + Enter
6. What is the smallest width of a column?
 A) 0″
 B) 0.5″
 C) 1″
 D) 1.5″
7. If the number of columns is selected 1 and the line between check box is marked, where is the line drawn?
 A) in the left margin
 B) in the right margin
 C) both in left and right margin
 D) None of Above
8. The other Col# are inactive when you’ve select 3 columns. How will you activate those boxes?
 A) double click on spacing box
 B) double click on inactive Col#
 C) Remove mark from Line between checkbox
 D) Remove mark from Equal Column Width check box
9. How much space in minimum must be provided between columns?
 A) 0″
 B) 0.5″
 C) 1″
 D) 1.5″
10. To open Columns dialog box quickly
 A) double click on the left margin area of ruler
 B) double click the space between area on ruler
 C) double click the right margin in ruler
 D) All of above
11. Which of the following command is not available in Tools menu?
 A) Auto text
 B) Autocorrect
 C) Auto summarize
 D) Macro
12. There can be many ways to insert page number in a document. Which of the following lets you insert page number
 A) Page number from Insert menu
 B) Page Setup from file menu
 C) Footnote from Insert menu
 D) Both a & c
13. Which is not a data source component?
 A) mail merge toolbar
 B) header row
 C) data fields
 D) data records
14. Which of the following is not the part of standard office suite?
 A) Word Processor
 B) Database
 C) Image Editor
 D) File manager
15. Where can you find the Draw Table tool button?
 A) Standard toolbar
 B) Formatting toolbar
 C) Drawing toolbar
 D) Tables and Formatting toolbar
16. Which of the following option in File pull down menu is used to close a MS Word document?
 A) Quit
 B) Close
 C) Exit
 D) New
17. You need to jump to the next column breaking current column right at the cursor position. How can you break column?
 A) Pressing Ctrl+Enter
 B) Pressing Alt+Shift+Enter
 C) Break command from Insert menu
 D) Both b and c
18. Superscript, subscript, outline, emboss, engrave are known as
 A) font styles
 B) font effects
 C) word art
 D) text effects
19. Shimmer, Sparkle text, Blinking Background etc. are known as
 A) font styles
 B) font effects
 C) word art
 D) text effects
20. The feature of Word that automatically adjusts the amount of space between certain combination of characters so that an entire word looks more evenly spaced. What is that feature called?
 A) Spacing
 B) Scaling
 C) Kerning
 D) Positioning
21. Which of the following is not available in Font Spacing?
 A) Normal
 B) Loosely
 C) Condensed
 D) Expanded
22. Which of the following position is not available for fonts on MS Word?
 A) Normal
 B) Raised
 C) Lowered
 D) Centered
23. What is the maximum scale percentage available in Scale drop down box?
 A) 500
 B) 200
 C) 100
 D) 90
24. Bold, Italic, Regular are known as
 A) font styles
 B) font effects
 C) word art
 D) text effects
25. Uppercase on Change Case dialog box and All Caps on Fonts dialog box both converts selected text into Capital Letters. What’s the difference between the two?
 A) Both are same. They are only two different ways of capitalize text.
 B) It is faster to convert from Change Case than from Font dialog box
 C) Change Case makes conversion permanent but All Caps on Font can always be reverted
 D) All Caps on Font dialog box makes the change permanent where Change Case can be always reverted
26. If you need to hide some paragraphs, how can you do it?
 A) From Paragraph dialog box
 B) From Font dialog box
 C) From Options Dialog box
 D) None of above
27. Which of the following is the latest version of MS Word?
 A) Word 2000
 B) Word 2007
 C) Word 2010
 D) Word 2011
28. Changing the appearance of a document is called
 A) Proofing
 B) Editing
 C) Formatting
 D) All of above
29. In a document what is the maximum number of columns that can be inserted in MS Word Table?
 A) 35
 B) 15
 C) 63
 D) 65
30. You can detect spelling and grammar errors by
 A) Press Shift + F7
 B) Press Ctrl + F7
 C) Press Alt+ F7
 D) Press F7
31. A screen element of MS Word that is usually located below the title bar that provides categorized options is
 A) Menu mar
 B) Tool Bar
 C) Status Bar
 D) All of the above
Answers
1-D, 2-D, 3-D, 4-C, 5-A, 6-B, 7-D, 8-D, 9-A, 10-B, 11-A, 12-A, 13-A, 14-D, 15-D, 16-B, 17-C, 18-B, 19-D, 20-C, 21-B, 22-D, 23-B, 24-A, 25-C, 26-B, 27-C, 28-C, 29-C, 30-D, 31-A,

One comment

  1. Raju says:

    15. Where can you find the Draw Table tool button?
    A) Standard toolbar
    B) Formatting toolbar
    C) Drawing toolbar
    D) Tables and Formatting toolbar

    There is no “Tables and formatting” toolbar in ms word.
    I think, Correct answer is Standard Toolbar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

*